Afbeelding bovenaan pagina

LOVK


LOVK opent Het Zwanenmeer (januari 2017)

Begin 2017 heeft de LOVK (Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen) een nieuwe locatie geopend in Krimpen aan den IJssel. Op deze manier wordt extra onderwijsaanbod gerealiseerd voor jonge varende kinderen vanaf 3,5 jaar in de Krimpenerwaard en omgeving.

Op verzoek van ouders heeft de LOVK, in samenspraak met internaat De Driemaster en de Admiraal de Ruyterschool, vorig jaar de mogelijkheid onderzocht om een klas te openen in Krimpen aan den IJssel. Omdat alle drie de partijen voor varende kinderen het voordeel hiervan inzagen, is besloten tot de start van de protestants christelijke ligplaatsschool Het Zwanenmeer. De situering  van Het Zwanenmeer is prachtig, met veel speelruimte en een zelfstandige ingang.

Het Zwanenmeer  is geopend op maandag en dinsdag van 9 uur tot 3 uur. Alle kinderen van de LOVK zijn welkom vanaf 3,5 jaar. Voorafgaand aan deze leeftijd kan er in overleg met de leerkrachten gewend worden. De klas wordt op maandag gerund door juf Anneke van IJken (leerkracht  en jonge kind specialist in opleiding)  en op dinsdag door juf Margreeth Radenborg (leerkracht en afgestudeerd kindercoach).  De LOVK hoopt dat veel ouders gebruik gaan maken van de faciliteiten van Het Zwanenmeer. Op maandagmiddag gaan de kinderen zwemmen in het zwembad de "LANSINGH" van 14.15 uur tot 15.00 uur.

start zwanemeer


Het Zwanenmeer en/of de Admiraal de Ruyterschool?
Ouders kunnen altijd kiezen naar welke school zij hun kind brengen. Het gaat de directies van beide scholen erom dat varende kinderen zoveel mogelijk van onderwijs kunnen genieten. Waar dat gebeurt vinden zij van minder belang. Het schippersklasje van de Admiraal de Ruyterschool blijft daarom op de vrijdagmiddag gehandhaafd. De onderwijsuitbreiding door de opening van Het Zwanenmeer is een pilot en er is voor de zomervakantie geƫvalueerd en positief bevonden.
De LOVK wil bijdragen aan de instandhouding van het varende gezinsbedrijf. De LOVK hoopt, door naar de eigen doelgroep toe te bewegen, nog meer varende peuters en kleuters te laten genieten van spelend leren in kleine groepen met veel aandacht voor het individuele kind.

Stichting LOVK
Ligplaatsschool Het Zwanenmeer
p/a Boezemdreef 2
2922BA Krimpen aan den IJssel
Openingstijden: ma en di van 9 uur tot 3 uur

zwanemeer

 

Anneke van IJken : 06-10990221

anneke.vijken@lovk.nl

 

Margreeth Radenborg : 06-10028706 margreeth.radenborg@lovk.nl